Skip to main content
Breda, 8 februari 2022

SHOUT! wil met kandidatenlijst generaties in Breda verbinden

De nieuwe lokale, liberale politieke partij SHOUT! richt zich op Bredanaars die individuele vrijheid en gemeenschappelijke waarden delen. Met trots presenteert SHOUT! dan ook de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing in maart, met daarop bewoners en ondernemers uit verschillende stadsdelen. De jongste kandidaat is 30 jaar en de oudste is 78 jaar. Door een goede mix van ervaring en jong talent willen we generaties in Breda verbinden. Herkenbare volksvertegenwoordigers, met oog voor mens en omgeving.

Paul de Jong (34) is met unanieme steun van de partij tot lijsttrekker gekozen. Hij woont in de binnenstad, en heeft Bestuurskunde en Overheidsmanagement in Den Haag gestudeerd, waar hij ook voorzitter van de opleidingscommissie was. Na werkzaam te zijn geweest in definanciële sector en bij de Raad van State heeft hij meerdere ondernemingen opgericht, waaronder een beleggingsfonds voor bedrijven die kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelen of toepassen. Paul heeft in het verleden ook deel uitgemaakt van de wijkraad Heuvel, en hij is op dit moment wijkcontactpersoon van de wijkraad Stadshart/Valkenberg. “Er werd een beroep op mij gedaan door mensen die zich zorgen maken over de vrijheden die ingeperkt worden, oftewel de relatie tussen burgers en de overheid. Binnen mijn studierichting heeft lokaal bestuur en democratische vernieuwingen mijn bijzondere interesse gehad. Dat kan ik nu combineren met mijn kennis over en liefde voor onze stad en dorpen. Ook wil SHOUT! zich intensief bezig houden met de lokale herstelagenda van de coronacrisis, de woningmarkt en duurzaamheid. De tijd voor verandering is nu!”

Op nummer 2 staat Peter Jan Plooij (64), die als ingenieur werkzaam is in de civiele techniek. Zijn belangrijkste motivatie ligt in de noodzaak om de overheid weer betrouwbaar en eerlijk te laten zijn. Daarna volgt Natascha de Kok (51) die met name haar ervaring in de horeca en maatschappelijk welzijn in de raad wil inbrengen. Op nummer 4 en 5 staan Dave Marijn (50) en Jeroen Smeenk (44), die respectievelijk in de transport- en horecasector werkzaam zijn. De lijstduwer van SHOUT! is John Leunnise (78) die een ruime bestuurlijke ervaring in de Bredase gemeenteraad en de Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft.

Kandidatenlijst 2022 – 2026

Lijstnr. Naam Leeftijd Gebied
1. Paul de Jong 34 jaar Centrum
2. Peter Jan Plooij 64 jaar Centrum
3. Natascha de Kok 51 jaar Fellenoord
4. Dave Marijn 50 jaar IJpelaar
5. Jeroen Smeenk 49 jaar Fellenoord
6. Shirley Stijntjes 57 jaar Hoge Vucht
7. Jean-Paul Roes 51 jaar Tuinzigt
8. Michael Gieskes 38 jaar Heusdenhout
9. John Le Granse 30 jaar Belcrum
10. Dorian Daalmeijer 48 jaar Westerpark
11. Khalid Boualalla 32 jaar Belcrum
12. Bülent Ayyildiz 44 jaar Rucphen
13. Kelvin Sosef 41 jaar Wateringen
14. John Leunisse 78 jaar De Drie Hoefijzers